Hoe word je een model?

model agency blog

Hoe word je een model? Om een model te worden moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Volgens Nederlandse begrippen moet je tussen de 1,74m en 1,82m lang zijn. Ook moet je maat voor een normaal model (geen plus size) tussen 34 en 36 zijn. Een model worden is zeker niet makkelijk en vergt veel tijd en inspanning. Ook moet je de juiste mensen kennen binnen de branche. Tegenwoordig heb je ook al gauw veel volgers nodig op instagram om snel als model door te breken.

Nieuwe modellen in Nederland

Er zijn nogal wat nieuwe modellen in Nederland die nog niet veel succes hebben gehad, ze kunnen wel succesvol zijn in andere landen zoals Frankrijk of Spanje maar zullen om de een of andere reden niet dezelfde bekendheid krijgen in Nederland? Om meer te weten te komen over model worden heb ik Joost Van den Broeck geïnterviewd die al grote successen heeft geboekt in de modewereld en zelfs deel heeft uitgemaakt van de Victoria’s Secret show!

Is een model worden moeilijk?

Dit maakt het nog moeilijker, want om je naam bekend te maken, moet je meer moeite doen dan alleen het volgen en liken van alle foto’s die zijn gepost door je favoriete modellen of acteurs/actrices/schrijvers enz… We werken hard aan onze instagram accounts om de beste influencers te vinden die we kunnen volgen, daarom volgen we alleen ‘echte’ influencers die constant nieuwe content posten en niet alleen posten als ze iets willen verkopen! Ons favoriete Instagram-account dat we momenteel volgen is buzzfeedmodels, hun video’s gaan vaak over schoonheidstips, maar geven ook wat informatie over wat er achter de schermen gebeurt bij een fotoshoot enz. Volg ze als je wilt zien hoe echte modellen werken. Als je nog steeds een model wilt worden, moet je vooral je dromen blijven volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *